Beaujolais Villages Cuvée No. 1 2017 Domaine André Colonge et Fils

Tirage primeur

 Herkomst: Bourgogne, Beaujolais

Druivenras: 100 % Gamay noir

Productie:
Domaine André Colonge behoort tot de grotere domaines. Het omvat ruim 40 hectaren, waarvan de helft Beaujolais villages is en de andere helft Fleurie. Vader Serge en zoon Landry leidden het bedrijf. Zoon Landry heeft een goede wijnopleiding genoten en maakt de wijn de laatste jaren, uiteraard nog bijgestaan door zijn vader.
De Beaujolais villages komt normaliter uit het zuiden van de Beaujolais. Hier is meer zandgrond en zijn de wijnen lichter van stijl. Die van Colonge komt uit de noordkant van de Beaujolais, daar waar alle Crus liggen. De stijl van deze Beaujolais Villages is dan ook steviger dan normaal. Wij maken ieder jaar onze eigen cuvée uit 10 verschillende cuves. Het is dus eigenlijk een beetje onze huiswijn. Drinken op 15-16 gr. C. Het is de allereerste botteling van het jaar.

BeaujolaisProefnotitie:
Absoluut geen niemendalletje deze Beaujolais villages. Stevig en mooi vol. Zelfs wat tabak en ceder in geur en smaak. Mooie rondeur en zalvende zachtheid op afdronk. De ideale zomerwijn die goed gekoeld gedronken kan worden op hete dagen.

Ook bij de BBQ top.

Houdbaarheid: 2018

 

Fotogalerij