Bezoek aan Wenen, heerlijke Oostenrijkse wijnen

aug 27, 2012   //   by admin   //   Blog  //  No Comments

Half augustus genoten we van 4 volle dagen in Wenen. Het was prachtig weer. We hebben veel gelopen, veel historische gebouwen gezien, maar waren vooral onder de indruk van de schone stad met brede straten. En alles perfekt georganiseerd. De vele terrasjes waren uitnodigend. Zagen er allemaal mooi uit. Mooie glazen afscheidingen met veel groen. Keurige tafeltjes en stoeljes en obers die vaak in stijlvol zwart liepen. De Oostenrijkers zijn op en top gastvrij. Vriendelijk en zorgzaam in de bediening. Je voelt je echt weer klant en een graag geziene gast. Het meest opvallend waren de wijnen die op elk terras geschonken werden. Iedereen gebruikt een mooi groot wijnglas, ook als je een gewoon glas huiswijn Grüner Veltliner neemt, of de hogere series in Riesling of Chardonnay. We hebben geen slechte wijn gedronken. Het leuke was dat we de eerste avond voor ons diner terecht kwamen in de Wijnbar annex restaurant Wiebel in de Rumptgasse. Hier stonden de mij zeer goed bekende huizen Pfaffl en Wholmuth op de kaart. We dronken de Hundsleiten Grüner Veltliner 2011 van Pfaffl voor 29 euro per fles. Een koopje met Nederland vergeleken, maar ja je moet je wel bedenken dat zij waarschijnlijk rechtstreeks bij de wijnboer bestellen, en er niet, zoals in Nederland, een importeur en wijnwinkel tussen zit, die ook allemaal moeten verdienen. Daarbij komt natuurlijk ook nog eens de wijnaccijns die we in Nederland kennen en het transport van Oostenrijk naar hier. Maar toch.

Wilt u een beetje meegenieten van deze Oostenrijkse stemming dan kunt u de Pfaffl Hundsleiten Grüner Veltliner 2011 bij mij bestellen voor 13,75 euro p.fl. excl. BTW. Verpakking per 6 flessen.
Met deze wijn heeft Roman Pfaffl alle prijzen in Oostenrijk gewonnen. Het is een Grüner Veltliner met een heel klein beetje houtrijping om de wijn net wat voller te maken. Een genot om nu te drinken, maar kan nog zeker 2 jaar verder ontwikkelen. Hij heeft de DAC reserve en komt uit het Weinvietel waar Pfaffl gevestigd is. Voor bestellingen zie het contactformulier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

Fotogalerij