Bourgogne Pinot Noir 2013 Vignobles de Daix, Maison Stéphane Brocard *vervallen juni 2017 *

Herkomst: Bourgogne, Côte de Nuits

Druivenras: 100 % Pinot Noir

Producent:
Als zoon van de bekende en grootste particuliere Chablis producent Jean-Marc Brocard, is Stéphane Brocard zijn eigen koers gaan varen. Binnen het bedrijf van zijn dominante vader kon hij zich niet ontwikkelen en dit heeft hem doen besluiten om eind 2006 Chablis te verlaten en richting de Côte d´Or te verhuizen. Hij had geen wijngaarden, en ging op zoek naar jonge, dynamische wijnboeren, die hij kon helpen in de export, maar ook in het geven van adviezen omtrent de manier van wijnmaken. Stéphane is een jonge knul die over de wereld heeft gereisd en zeker dus niet tot de chauvinistische Fransmannen gerekend kan worden. Hij spreekt goed Engels, en kan daarom jonge wijnboeren optimaal van dienst zijn. Zo werkt hij tegenwoordig met een 10-tal boeren en heeft hij bovendien zelf een wijngaard in Pommard gekocht. Hij brengt zijn wijnen onder zijn eigen naam op de markt. In Revue du Vin de France werd hij als een jong en nieuw talent omschreven.

Bourgogne Pinot NoirVinificatie:
De wijn is traditioneel vergist. De wijn heeft 1 jaar houtrijping gehad op demi-nuits vaten (=500 liter) waarvan 15% nieuw hout was. De wijngaarden voor deze wijn liggen het noordelijks van de gehele Bourgonge, net boven Dijon. Deze wijngaarden behoren tot de oudste van de bourgogne. Zij hebben alleen een generieke appellatie.

Proefnotite:
Puur kersenfruit. Heel puur Pinot. De kwaliteit is ongeloofllijk van deze wijn. In de elegante stijl gemaakt, heel verteerbaar. Top kwaliteit voor een dergelijke generieke appellatie. Schenk de wijn niet te warm. Optimaal is 18 gr. C.

 

Fotogalerij