Cedrus Malbec 2014 IGP Comté Tolosan

Herkomst: Zuid-Frankrijk, Comté de Tolosan

Druiven: Malbec

Producent:
Pascal Verhaeghen, Ch. du Cèdre, Cahors
Al in 1991 ontdekte ik Château du Cèdre in de Cahors. Pascal Verhaeghe is de nieuwe generatie wijnmakers in Cahors, die de wijnen een nieuwe dimensie geven. Meer fruit, zachte tannines, mooie rijpheid en vooral een goede balans. Door de jaren heen is het bedrijf biologisch gaan werken en zijn zij inmiddels gecertificeerd. Maar Cahors wijnen zijn geen wijnen die in pallets verkocht worden, dus de aanvoer van deze wijnen is altijd enigszins problematisch.

Pascal heeft heel bewust gekozen voor een aantal commerciële wijnen, die een opstap kunnen zijn naar zijn topwijnen uit de Cahors. De druiven van onderstaande wijnen worden door Pascal bij zeer kritisch geselecteerde boeren gekocht. Hij vinifiëert en bottelt de wijnen zelf.

Vinificatie:
Gemaakt van 100% Malbec
Instap-Malbec is normaliter een moeilijke, slecht toegankelijke wijn. Pascal heeft deze wijn heerlijk zacht laten worden door een kortere vinificatie. Inweking van de druiven, niet te veel tannines door de kortere gisting. De wijn heeft geen hout gehad.

Cedrus MalbecProefnotitie:
Klassieke Bordeaux achtige geur maar rijper. Mooie fraîcheur en mooie lengte. Medium stuivend door de wat rijpere pluk. Goed droog op afdronk.
Deze Malbec is in de soepele stijl gemaakt. Veel dik fruit, maar toch met een eigenzinnig karakter. Een wijn met bite.

Fotogalerij