Chardonnay Réserve 2018 IGP Pays d’Oc, Domaine Astruc, Limoux

Herkomst: Zuid Frankrijk, Languedoc

Druiven: Chardonnay

Producent:
Het Domaine Astruc ligt aan de voet van de Pyrenëen, zo’n 25 km. ten zuiden van Carcassonne. Het domaine omvat 50 hectaren, waarvan 25 ha. onder de Cru appellatie Limoux liggen. Deze bodem is uniek in de Languedoc. Het klimaat is ook uniek omdat het tussen twee belangrijke invloedsferen inligt: de mediterraanse en de oceaanse. Het Domaine is eigendom van Jean-Claude Mas, de nieuwe ster in de Languedoc. Hij was hier vroeger al oenoloog en kon later het domaine kopen van Pierre-Jacques Astruc. Hij heeft er iets groots van gemaakt.

ChardonnayVinificatie:

De wijn is volledig op eikenhouten vaatjes vergist. De druiven komen uit de omgeving van Limoux, maar hebben niet de appallatie. Toch is hierdoor het karakter van deze Chardonnay frisser en voller met een betere balans in zuren en concentratie in vergelijking met chardonnay’s uit de vlakte in de Languedoc. De wijn heeft daarna nog 6 maanden gerijpt op het eikenhout.

Proefnotitie:

Briljante volgele kleur. Kruidigheid in geur mooi omlijst door citrustonen. Dikke romige smaak met veel inhoud, botertje maar met mooie frisse tonen van citrus en ananas.
Veel lengte en zeer mondvullend.

 

Fotogalerij