Château de la Vieille Tour Réserve 2012 Bordeaux Supérieur Rouge

Christian Boissonneau, biologisch

Herkomst: Bordeaux

Druivenras: 50% Cabernet Sauvignon, 50 % Merlot

Producent:
In het dorpje St. Michel Lapujade, gelegen in Zuid-Oost Bordeaux, tegen de grens van de appellatie Côte du Marmandais aan, ligt het Domaine van Christian Boissonneau: Chateau de La Vieille Tour. Dit domein is reeds vanaf 1839 in familiebezit. In 1839 kocht Pierre Boissonneau het landgoed. Veertig jaar geleden nam Pierre Boissonneau jr. (de vierde generatie) het op zijn schouders, de wijngaarden te moderniseren. Vandaag de dag is het Christian Boissonneau die de wijngaarden verzorgt en de wijnen maakt. Sinds 2007 is het Château overgegaan op biologische productie, onder controle van FNIVAB.

Het wijngaard areaal omvat 72 hectare en leveren een zeer gevarieerde range wijnen op, van klassieke, hout gerijpte Bordeaux tot frisse, droge rosé. Deze wijnen worden over de hele wereld verkocht, waarbij Christian zelf een onvermoeibare ambassadeur is. Twee top cuvée’s, waaronder deze cuvée, zijn in Frankrijk herhaaldelijk in allerlei gidsen met médailles bekroond.

Vinificatie:
De wijn heeft gedurende 1 jaar op barriques gerijpt. Een derde van de barriques is nieuw.

Proefnotitie:
De smaak is mooi klassiek, met heel veel donker rijp fruit. Mooie romigheid omdat de wijn al wat ouder is en een mooie rijping heeft ondergaan. In smaak heel donker zwarte bessen fruit, wat laurier, mooie kruidigheid, heerlijke frisheid (lees mineraliteit) op afdronk. In één woord: zo hoort goede Bordeaux te smaken. Dit is een Grand Cru kwaliteit voor de prijs van een kleine wijn.

Fotogalerij