Cres Ricards Merlot 2014 IGP Pays d’Oc

Herkomst: Zuid Frankrijk, Languedoc

Druiven: Merlot

Producent:
Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze. Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

Cres Ricards MerlotVinificatie:

Klassieke inweking van de druiven. De wijn rijpt voor 70% in grote foeders en voor 30% in kleine vaatjes gedurende 6 maanden.

Proefnotitie:

Hele zachte Merlot maar beslist geen saaie Merlot. Veel donker fruit, rijpe tannines en mooie rondeur van het hout. Donkere tonen in smaak, met kruiden en wat chocolade. Afdronk is romig, donker en lang. Eigenlijk te goed als huiswijn.

Fotogalerij