Cres Ricards Stécia 2017 AC Coteaux du Languedoc, Cru Terrasses du Larzac

Herkomst: Zuid Frankrijk, Languedoc

Druiven:  Syrah 60%, Grenache 25%, Carignan 15%.

Producent:
Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze. Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

Cres Ricards SteciaVinificatie:

De druiven worden apart vergist. Klassiek voor de Grenache en vergisting met hele trossen voor de Syrah en Carignan. Het grootste gedeelte van de wijn (75%) rijpt 8 maanden op kleine eikenhouten vaatjes. De rest op cuves.

Proefnotitie:

Prachtige donkere volrode kleur. De geur heeft is iets gerookt met kruidige hinen. Ook wat likeurachtige tonen. Mooie balans in frisheid en volheid van de wijn. Daarom goed verteerbaar. De afdronk laat ook eucalyptus en wat thijm zien. Prachtig op dronk nu.

 

Fotogalerij