Domaine des Crès Ricards, Languedoc

Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze. Het gamma is uitgebreid met diverse andere wijnen. Ik selecteerde de volgende wijnen, die ik exclusief in Nederland verkoop.

Cuvée Stécia 2015 Coteaux du Languedoc, Les Terrasses du Larzac, cru du Languedoc

Dik en romig fruit, heeft bite en klasse. Heerlijk, rondeur en spanning. Mooie aroma’s van donker, zwart fruit en wat thym hinten. Super.

Marsanne-Rousanne 2016 Pays d’Oc

Ingetogen aroma’s. Gerijpt fruit, wat abrikozen. Fijn. Prachtige gastronomische wijn met fijne ondersteuning van hout. De wijn eindigde op een 14e plaats bij de Aspergewijnverkiezing in 2017, van de totaal ingezonden 64 wijnen.

Viognier fûts 2016 Pays d’Oc

Ingetogen exoitische tonen. Floraal maar met mooi bitter en lekkere ondersteuning van het hout, dat zich uit in zwemen van kruidigheid. Super gastronomisch. Kan bij heel veel, maar ook bij kaas.

2012_0511wijnflessen0007

Fotogalerij