Esprit de Crès Ricards Marsanne-Rousanne 2018 IGP Pays d’Oc

Herkomst: Zuid Frankrijk, Languedoc

Druiven: Marsanne, Rousanne

Producent:
Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze. Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

Vinificatie:

De Marsanne en Rousanne worden beiden apart vergist. Daarna wordt de assemblage gemaakt. Een deel van de wijn (15%) rijpt op kleine gebruikte barriques. De rest van de wijn enkele maanden op grote roestvrijstalen tanks. Daarna worden deze weer geassembleerd.

Proefnotitie:

Mooi fijne fruittonen met wit fruit en abrikoos. Elegant en verteerbaar. De wijn heeft een mooie rondeur en dikte die de lichte houtrijping heeft veroorzaakt. Ook een mooie romigheid. Zacht droge afdronk met mooi fruit.

 

 

 

 

 

Fotogalerij