Esprit de Cres Ricards Viognier Fȗts 2018 IGP Pays d’Oc

Herkomst: Zuid Frankrijk, Languedoc

Druiven: Viognier

Producent:
Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze. Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

Esprit Cres RicardsVinificatie:
De Viognier is een moeilijke druif, die absoluut niet te veel zon moet hebben. Daarom wordt de druif aangeplant op de noordelijke hellingen. De wijn blijft hierdoor zijn mooie aroma’s behouden. Deze Viognier is vergist op houten vaatjes en heeft daarna een rijping op deze vaatjes ondergaan van 9 maanden. Er is geen nieuw hout gebruikt om de smaak niet door het hout te laten overheersen. Het hout heeft de wijn nu meer dikte en rondeur gegeven.

Proefnotitie:

Mooi ingetogen exotisch, zeker niet té geparfumeerd. Fijne florale hinten in smaak, met veel fruit zoals ananas en perzik. Mooi bitterkoekje op de afdronk, waardoor de wijn breed culinair inzetbaar is. Wederom een topwijn van een topwijnmaker.

 

Fotogalerij