Andere wijnen uit Frankrijk

Frankrijk is mijn tweede vaderland. Sinds 1978 kom ik er minimaal 2 x per jaar. Na de start van mijn wijncarrière ben ik als eerste met de research in de Languedoc begonnen. Deze grote wijnschuur heeft de laatste 20 jaar een ommekeer in kwaliteit gemaakt. Het is het grootste gebied voor geklasseerde wijnen maar de kwaliteit was vroeger erbarmelijk slecht.  Wijnliefhebbers waren niet gek, dus de verkoop van deze wijnen kwam in het slop terecht.

Het wijninstituut in de Languedoc heeft tijdig ingezien dat de enige mogelijkheid tot overleven was, om kwaliteitswijnen te gaan produceren. Zij adviseerden boeren om betere druivenrassen op bepaalde bodems te gaan aanplanten. Heden ten dage is de Languedoc het gebied waar je wijnen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt kopen.

Exclusief voer ik voor Nederland de twee onderstaande domaines uit de Languedoc. Zij bezitten ongelooflijk veel kwaliteit en hebben een aantrekkelijke prijs. Deze wijnen zijn uit voorraad leverbaar.

Maar in ook de Beaujolais en de Loire vind je prachtige wijnen die het ontdekken waard zijn. Vandaar dat uit deze streken een aantal wijnen geselecteerd zijn.
Prijzen en condities op aanvraag.

Fotogalerij