Inkoopreis Juli 2013

aug 15, 2013   //   by Marga van den Heuvel   //   Blog  //  Reacties uitgeschakeld voor Inkoopreis Juli 2013

Elk jaar gebruik ik mijn zomervakantie om bestaande en nieuwe wijnboeren te bezoeken. Ook deze zomer is het uiteindelijk een Tour de France geworden. Samen met mijn man Aad, zijn we begonnen in de Elzas. We hebben de geweldige Grand Crus Kirchberg van het huis Klipfel in Barr geproefd. Ik overweeg om deze wijnen op de najaarsproeverij in oktober te zetten.
Door naar de Bourgogne, waar we met Stéphane Brocard een enorme hoeveelheid wijnen hebben geproefd om weer een verrassende selectie voor oktober te kunnen maken. Het belangrijkste is dat ik via Stéphane een nieuwe boer in Saint Aubin heb gevonden. Een apart bezoek aan deze boer, Vincent Prudhon, heeft mij volledig overtuigd van de topkwaliteiten van deze boer. Ook hier komen wijnen van op de proeftafel in oktober. In de Rhone bezocht ik Yves Cuilleron en Chateau Talaud. Door naar Zuid-Frankrijk waar ik Domaine & Chateau Crès Ricards heb bezocht. De nieuwe jaargangen zijn indrukwekkend. Crès Ricards wordt gemaakt door Jean-Claude Mas. De lunch in zijn prachtige nieuwe restaurant – Coté Mas – met Japanse chef was een feestje. Ik vind het het beste restaurant uit de streek. Er wordt Frans gekookt met een Japanse inslag. Verrassend en super lekker. Na een aantal dagen in zeer hete temperaturen vertoefd te hebben, gingen we weer door naar de Loire. Deze dagreis dwars door het Massif Central duurde vrij lang vanwege de enorme slagregens onderweg. Dat hadden we op deze reis nog niet eerder meegemaakt. In de Loire verblijf ik altijd in Amboise. Dit middeleeuwse stadje heeft mijn hart gestolen. Het centrum is uniek en je vindt er leuke kleine en goede restaurantjes. Dit keer hebben we geen kastelen bezocht maar twee wijnboeren. De Sauvignon de Touraine van Stéphane Mesliand is een openbaring. Heel stuivend, droog en toch heel vol van smaak. Biologisch gemaakt. De andere boer die we bezochten was Damien Delecheneau. Deze man is al jaren een topper in het gebied. Hij levert met name aan de Franse drie-sterren horeca en heeft daarom weinig beschikbaar. Toch heb ik twee wijnen weten te reserveren.
Al met al weer een hele ervaring rijker. Er is veel inspiratie opgedaan en daar zult u de komende maanden de vruchten van kunnen plukken.

U kunt geen reactie meer plaatsen

Fotogalerij