Mâcon-Milly-Lamartine 2015 Closerie des Alisiers

Maison Stéphane Brocard 

Herkomst: Bourgogne, Mâcon

Druivenras: 100 % Chardonnay

Producent:
Als zoon van de bekende en grootste particuliere Chablis producent Jean-Marc Brocard, is Stéphane Brocard zijn eigen koers gaan varen. Binnen het bedrijf van zijn dominante vader kon hij zich niet ontwikkelen en dit heeft hem doen besluiten om eind 2006 Chablis te verlaten en richting de Côte d´Or te verhuizen.

Hij had geen wijngaarden, en ging op zoek naar jonge, dynamische wijnboeren, die hij kon helpen in de export, maar ook in het geven van adviezen omtrent de manier van wijnmaken. Stéphane is een jonge knul die over de wereld heeft gereisd en zeker dus niet tot de chauvinistische Fransmannen gerekend kan worden. Hij spreekt goed Engels, en kan daarom jonge wijnboeren optimaal van dienst zijn.

Zo werkt hij tegenwoordig met een 10-tal boeren en heeft hij bovendien zelf een wijngaard in Pommard gekocht. Hij brengt zijn wijnen onder zijn eigen naam op de markt. In Revue du Vin de France werd hij als een jong en nieuw talent omschreven.

Vinificatie:
Alleen op roestvrijstaal vergist en gerijpt.

Proefnotite:
Mooi zuiver Chardonnay. Frisse stijl met een klein vetje. Opvallend mooi citrus en ananas aroma’s. Klein bittertje op de afdronk. Heerlijke doordrinker. Niet te zwaar.

Fotogalerij