Maison Vieille France

“vintage champagnes” tegen non-vintage prijzen

Vieille France is de nieuwste brand van Champagnehuis Maison Charles de Cazanove. Charles de Cazanove staat synoniem voor familie en toewijding. Zij behoren tot de oudste families in het champagnegebied. Door de kwaliteit van hun wijngaarden, hun uitstekende, goed geoutilleerde kelders en methodes met respect voor de natuur en het natuurlijke proces van vinificatie, bieden zij champagnes aan die getuigen van een grote onnavolgbare stijl en klasse. Het huis is meer dan 100 jaar oud.

De brand Vieille France getuigt van hoge klasse en bijzondere inhoud in de flessen. De champagnes dragen geen jaartal, maar komen allemaal uit één jaar en hebben een rijping van 3 jaar in de kelders ondergaan voordat zij op de markt komen. Vorig jaar hebben zij de lijn uitgebreid met de Blanc de Blancs en de Blanc de Noir.

Champagne Blanc de Noir Brut (2010)

Volledig van Pinot Noir gemaakt. Uitsluitend van de jaargang 2010. De druiven komen van 100% AOC Champagne Premier Cru wijngaarden. De champagne is gedoseerd op 10,9 gr. per liter.
Heel apart fruit in geur en smaak. Stevig in de aanzet, veel charme, veel rondeur, veel lengte. Vleugen van marsepein in een droge uitvoering. Tonen van koffie, noga maar ook aardbeien en frambozen. Een echte eet-champagne.
Mooi bij pittige gerechten, gebakken vis, of witte vis met stevige sauzen.

Champagne Blanc de Blancs Brut (2010)

Volledig van Chardonnay gemaakt. Uitsluitend van de jaargang 2010. De kwaliteit is 100% AOC Champagne Premier Cru. De champagne is gedoseerd op 9,5 gr. per liter.
Prachtig fruit in geur en smaak, fris elegant, diepgang, citrus. Wat zout op afdronk. In smaak licht vanille. Voortreffelijk als aperitief, bij foie gras of St. Jacobs schelpen.

Champagne Rosé Brut (2010)

Gemaakt van Chardonnay (40%), Pinot Noir (45%) en 15% Vin rouge AOC Champagne uit Bouzy en Ambonnay. Hoofdzakelijk van de jaargang 2009. Gebruikte ‘vins de réserve” is 15%. De champagne is gedoseerd op 12,5 gr. per liter. Deze champagne won al vele concoursen, zie onder.
In kleur mooi zalmroze. In geur aroma’s van gekonfijt fruit, perzik en abrikoos. Het mondgevoel is levendig en ook complex. Veel smaak. In Champagne serveert men deze champagne bij een “mousse au chocolat” of bij een fruittaartje. In Nederland drinken wij hem vooral als aperitief.

Médailles:

92 points Wine Spectator
International Wine Challenge 2012 Gold Medal
Médaille d’Or à l’International Wine Challenge 2013
Médaille d’Or au Concours Mondial de Bruxelles 2013
Médaille d’Argent aux Vinalies Internationales 2013
Médaille d’Argent au Concours International des Rosés du Monde 2013
Médaille d’Argent à l’International Wine and Spirit Competition 2013
Médaille de Bronze au Decanter 2013
Médaille de Bronze au Japan Wine Challenge 2013

Champagne

Fotogalerij