Bezoek aan de Moezel, Weingut Hoffranzen – mei 2012

mei 21, 2012   //   by admin   //   Blog  //  No Comments

Met dit Weingut had ik in januari op de Wineprofessional kennis gemaakt. Omdat het altijd moeilijk is om op een beurs een goed oordeel over de wijnen te krijgen, besloot ik het Hemelvaartweekend te gebruiken om dit Weingut te bezoeken. Met mijn man Aad toog ik naar het mooie plaatje Mehring zo’n 18 km voorbij Trier. Bij ontvangst was dochter Caroline, maar ook de vader Hans Hoffranzen aanwezig. Caroline is slechts 24 jaar oud, maar heeft bedrijfseconomie en marketing gestudeerd aan de Wijnbouwuniversiteit in Geisenheim. Caroline ging dit weekend echter met vrienden naar het Schwarzwald zodat vader Hans ons verder begeleidde.

Donderdag 17 mei, Hemelvaartdag en mijn verjaardag, proefden we het gehele assortiment van 15 wijnen door. Wat mij erg beviel is dat men gekozen heeft voor merkennamen in plaats van de ingewikkelde lange wijngaardnamen. Dit is veel helderder en doorzichtiger. Mijn favoriet is de Riesling Layterrassen. Dit is een droge wijn die uit de steile terrassen komt van de wijngaard Blattenberg, de beste wijngaard van Mehring. Een volle mooie droge wijn, die het culinair fantastisch gaat doen.  Maar ik was van alle wijnen zeer onder de indruk van de kwaliteit. Ik heb een selectie gemaakt van 4 wijnen en een Sekt, die volgens de champagne methode is gemaakt.

Weingut Hoffranzen werkt inmiddels met sterrestaurants in Zwitserland en België. Ik ga met deze wijnen actief naar de tophoreca in Nederland.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

Fotogalerij