Over mij

Marga van den Heuvel is liefhebber en gepassioneerd wijnkoper.

Bij toeval ontdekte ik in 1978 de wijn. Mijn werkgever was wijnliefhebber en kocht het bedrijf Alliance Vinicole, dat in 1974 door Heineken was opgezet. Het was een experiment om wijnen per post te verkopen. In datzelfde jaar verkocht Heineken dit bedrijf aan mijn toenmalige werkgever en werd ik als bedrijfsleider aangesteld om de zaak te runnen. Niet gehinderd door kennis begon ik aan het slijtersvakdiploma dat ik behaald heb in 1979. Mijn interesse om te blijven werken met wijnen was gezet. In het jaar daarop heb ik aansluitend de Wijnacademie in Maarn gevolgd. Een jaar van zeer intensief proeven met een club van 10 gelijkgestemden had tot gevolg dat in 1980 het diploma “Vinoloog van de Wijnacademie” werd behaald.

Het bedrijf Alliance Vinicole nam ik van mijn toenmalige werkgever in 1985 over. De inkoopreizen werden uitgebreid om met name veel research te doen in Frankrijk, maar ook Spanje en Italië werden aangedaan. Het bezoeken van wijnboeren, proeven uit de vaten en zeer veel vergelijkende proeverijen droegen uiteindelijk bij tot mijn wijnkennis en de ervaring om kwaliteitswijnen te kunnen onderscheiden. In november 1991 werd ik door Hubrecht Duijker uitgeroepen tot  “Wijnkoper van het jaar 1992”.  Ik was de 10e wijnkoper die benoemd werd en ik bleek de eerste vrouw te zijn.

Ik besloot mijn bedrijf te verkopen om mij meer te gaan richten op de groothandel en tophoreca in 1994.  Vier jaar later ben ik les gaan geven aan de Wijnacademie in Maarn tot 2003. Ik ben opnieuw gestart met een speciale import van Bourgogne wijnen in 2004.  Op 1 april 2012 werd La Maison Blanche geboren, waar ik als specialist maatwerk lever en mij vooral richt op de betere wijnen; met een specialisatie in Bourgognes.

Wijn verbindt vriendschappen en geniet je samen bij lekkere gerechten: dat is mijn overtuiging. Om de sfeer te verhogen is goede wijn altijd een vereiste. Om dat te bereiken ga ik op stap voor een kleine en een grote beurs. Mooie wijnen voor iedereen toegankelijk maken tegen redelijke prijzen  is mijn levensdoel. Regelmatig organiseer ik proeverijen met een thema, zoals Bourgognes en Italie.  Bent u geïnteresseerd in de betere, exclusieve wijnen tegen aantrekkelijke prijzen, dan kunt u zich opgeven voor de mailings via het contactformulier. Dan maakt u meteen kennis met mijn bureau “La Maison Blanche”.  U bent welkom.

 

 

 

 

Fotogalerij