Rosé Le Troubadour 2014 AC Saumur, Domaine de Rocheville, bio *vervallen mei 2017**

Biologisch: Terra Vitis

Herkomst: Loire, Saumur

Druivenras: 100 % Cabernet Franc

Producent:
Domaine de Rocheville werd in 2004 door Philippe en Agnès Porché gekocht. 2005 was hun eerste oogst. Puur uit passie zijn zij wijnboer geworden. Zij maken een kleine selectie wijnen van topkwaliteiten. Op de wijnbeurs in Angers ontmoetten wij hen op de stand Terra Vitis. Terra Vitis betekent letterlijk “wijnmaken met respect voor de natuur”. Zij vertegenwoordigen de meest pure vorm van biologisch werken. Wij zijn diverse keren bij hen teruggeweest aan de stand om te herproeven. Inmiddels hebben wij het Domaine diverse keren bezocht. Zij hebben in 2014 een volledig nieuwe cuverie met ontvangstruimten gebouwd in Parnay, ten oosten van Saumur. Bijna futurisch mooi en zeer uitgekiend. Dit zijn echt gepassioneerde wijnmakers.

Vinificatie:
De rosé is gemaakt als een “vin de presse” hetgeen wil zeggen dat de druiven slechts 24 uur een inweking met de schillen hebben gehad. Daarna zijn ze geperst en is de vinificatie verder gegaan als witte wijn. Het karakter van de rosé wordt dan steviger en serieuzer.

RocheVilleProefnotite:
Prachtige Provence rose kleur. In geur wat marsepein met zwoel fruit. Mooie rondeur, mooie bite. Geen niemendalletje maar een serieuze rosé waar het liefst bij gegeten mag worden. Mooie rondeur op finale, dus niet gort-droog.

 

Fotogalerij